Jak bude vypadat čelo automobilů v budoucnosti? Bude inteligentní a sjednocené

Jak bude vypadat čelo automobilů v budoucnosti? Bude inteligentní a sjednocené

Společnost ZKW, specialista na osvětlovací systémy pro automobily, a společnost REHAU Automotive, specialista na plasty a dodavatel pro automobilový průmysl, se rozhodly společně prosazovat integraci moderních osvětlovacích systémů do předních částí vozidel.
V budoucnu by měly být vyvinuty "inteligentní čela vozidel" a další sériové výrobky. Společnosti REHAU Automotive a ZKW proto budou společně pracovat na koncepcích a předvývojových projektech, aby mohly zákazníkům nabídnout řešení orientovaná na budoucnost, s cílem propojení světelné, senzorové techniky a elektroniky do sjednoceného inteligentního čela vozidla.

Cíl spolupráce je jasný: REHAU Automotive a ZKW chtějí prostřednictvím sdružených kompetencí nabídnout zákazníkům z automobilového průmyslu významnou přidanou hodnotu. Oba partneři pracují na koncepci "sjednocených inteligentních čel”, kterou lze integrovat do vozidla jako kompletní systém, který chtějí společně nabízet.


Co je to "sjednocené inteligentní čelo vozidla"?

Odstraněním funkce chladiče u elektromobilů lze změnit funkci velkého prostoru v přední části vozidla. "Sjednocené inteligentní čelo vozidla" jednoduše spojuje komponenty, které byly dříve vyvíjeny a instalovány samostatně, do uceleného systému.
Sjednocená přední část vozidla je obohacena o světla, logo a o senzorové i topné prvky, a stává se tak inteligentním designovým objektem. Kromě toho musí čelo vozidla stále zajišťovat ochranu cestujících v případě nehody, a splňovat tak nejvyšší bezpečnostní požadavky.

Společnosti ZKW a REHAU Automotive již spolupracují na různých konceptech pro výrobce automobilů. V dubnu byl v rámci společné spolupráce zahájen vývoj integrované přední části vozidla.

"Cílem spolupráce je otevřít další obchodní potenciál prostřednictvím integrace našich moderních řešení osvětlení a elektroniky do přídavných dílů vozidel. Jsme velmi rádi, že máme po boku silného partnera, kterým je společnost REHAU Automotive," říká Dr. Wilhelm Steger, generální ředitel společnosti ZKW Group GmbH.

"Automobily jsou naší vášní. Dynamický rozvoj mobility nás nutí vyvíjet nová nejlepší možná řešení pro naše zákazníky. Individuální a funkční design se stává důležitým rozlišovacím prvkem pro výrobce OEM. Společně s naším silným partnerem ZKW vyvíjíme exteriérové komponenty, které v kombinaci se světlem dávají vozidlům novou tvář," zdůrazňuje Dr. Markus Distelhoff, generální ředitel REHAU Automotive.

Zdroj informací

ZKW Group, REHAU Automotive a NejBusiness.cz

Datum

13. května 2023

Fotogalerie

Page generated in 1.4343 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál