České cestovní kanceláře podporují cestovní ruch ve Spojených arabských emirátech

České cestovní kanceláře podporují cestovní ruch ve Spojených arabských emirátech

Úřad pro rozvoj cestovního ruchu emirátu Ras Al Khaimah (RAKTDA) ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur pořádají ve dnech 9.2. - 13.2.2022 Kongres AČCKA, který je již 53. v pořadí. V letošním roce se uskuteční na pobřeží Perského zálivu v Ras Al Khaimah, v jednom ze sedmi autonomních emirátů, které tvoří Spojené arabské emiráty.

Pro české cestovní kanceláře a cestovní agentury účastnící se kongresu je připraven jedinečný program, neboť Ras Al Khaimah má bohaté přírodní a kulturní dědictví. Návštěvníky naláká na atraktivity od nejvyšší hory v zemi (1.934 m.n.m.), přes historické pevnosti, rozsáhlé bílé písečné pláže, bezpečnou dopravní infrastrukturu, hotely světové úrovně, až po kvalitní místní kuchyni. Ras Al Khaimah, které v arabštině znamená „vrcholek stanu “, nabízí spoustu zábavních atrakcí v horách, mezi nimiž je i nejdelší zipline na světě, Jebel Jais Flight.

Česká delegace čítající 70 účastníků z řad majitelů a vrcholných manažerů cestovních kanceláří a agentur dorazí přímým leteckým spojem z Prahy na 4denní akci, jež obsahuje odborný program s informacemi o nové a připravované legislativě cestovního ruchu, dále společenské aktivity, nezbytnou návštěvu výstavy EXPO Dubai 2020 a dobrodružné poznávání jedinečné destinace.

Emirát Ras Al Khaimah je působivou destinací pro dovolené i služební cesty a hraje klíčovou roli v současném výjezdovém cestovním ruchu turistů z Evropy. Přes cestovní kanceláře jej do r. 2021 navštívilo přibližně 1,5 mil. Evropanů, do r. 2025 tento emirát navštíví další 3 mil. evropských turistů.

Raki Phillips, generální ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, řekl: „Jsme velmi potěšeni, že si AČCKA vybrala pro pořádání svého kongresu právě Ras Al Khaimah. Turistický ruch Ras Al Khaimah zažívá v posledních letech prudký rozvoj, k čemuž přispěly z velké míry strategie a aktivity RAKTDA v oblasti budování turistické infrastruktury a investic do jejího rozvoje s cílem nabídnout špičkové služby všem segmentům cestovního ruchu v rámci zásad udržitelného rozvoje, jež je naší prioritou. Jsem velmi rád, že se zástupci českých cestovních kanceláří a agentur budou moci v rámci svého programu přesvědčit o přírodních krásách a historických a kulturních památkách našeho emirátu, a věřím, že tato skutečnost přispěje k dalšímu rozvoji cestovního ruchu z České republiky do naší země. Přeji všem účastníkům příjemný pobyt a úspěšný kongres.“

Roman Škrabánek, prezident AČCKA, potvrdil vysoký zájem ze strany českých turistů o dovolenkovou destinaci Ras Al Khaimah, který dokládají počty návštěvníků z ČR ve výši okolo 24 tis. osob (v roce 2018 i 2019). „Díky dobrému leteckému spojení z ČR a příznivým cenám je tato destinace čím dál častěji vyhledávaná českými cestovními kancelářemi a jejich zákazníky. Proto považuji za smysluplné, že AČCKA, jako jedno z nejstarších profesních sdružení cestovní kanceláří v ČR, uspořádala svůj 53. kongres právě v Ras Al Khaimah.“

 

Zdroj informací

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, z.s. a NejChlapi.cz

Datum

8. února 2022

Page generated in 1.2035 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál