Očekávaná pneumatika Continental SportContact 7 je šitá na míru automobilům všech tříd

Očekávaná pneumatika Continental SportContact 7 je šitá na míru automobilům všech tříd

Společnost Continental představila očekávanou vysoce výkonnou letní pneumatiku pro sportovní vozidla – Continental SportContact 7. Už od letošního podzimu bude k dispozici 42 rozměrů ve velikosti 19 až 23 palců a v průběhu příštího roku se nabídka dále rozroste. Nová sportovní pneumatika se stává vlajkovou lodí a prvním zástupcem sedmé generace letních pneumatik.

Continental SportContact 7 je nástupcem osvědčené výkonné sportovní letní pneumatiky, která od svého uvedení na trh vyhrála mnoho testů renomovaných časopisů se špičkovým doporučením, včetně testu měsíčníku AutoBild. „Nová – už sedmá generace SportContact řidičům nabízí bezpečný zážitek ze sportovní jízdy, přesnou ovladatelnost a vysoký kilometrový nájezd,“ uvádí Enno Straten, vedoucí útvaru Strategie, analýzy a marketingu v divizi Pneumatiky RE v EMEA ve společnosti Continental.

Kvalitu nových plášťů dokládá i fakt, že přední evropští výrobci automobilů montují na své nové vozy pneumatiky z řady SportContact. Spolu s dalšími dvěma modely současných letních pneumatik Continental tato značka pokrývá téměř 95 % poptávky trhu. „To nám umožňuje obouvat téměř všechny osobní automobily, SUV a dodávky v Evropě,“ říká Enno Straten a dodává: „Náš nový produkt SportContact 7 se stává vlajkovou lodí a prvním zástupcem naší sedmé generace letních pneumatik.“

Výkon přizpůsobený náročné jízdě a velké zátěži

Continental vyvinul novou sportovní pneumatiku SportContact 7 s cílem dosáhnout nejvyšší míry důvěry v jízdní vlastnosti pláště. „Náš vývoj se zaměřil na tvorbu nejlepší sportovní letní pneumatiky na trhu pro každou třídu vozidel – bez ohledu na jejich hmotnost nebo na skutečnost, že mají konvenční nebo elektrický motor,“ uvádí prof. Dr. Burkhard Wies, vedoucí Výzkumu a vývoje osobních a nákladních pneumatik ve společnosti Continental. Vozidla za posledních 15 let nejenom zvýšila o zhruba 10 % svoji hmotnost, ale i jejich motorizace se zlepšila o téměř 30 %. O stejný podíl se snížila i produkce emisí CO2 při jízdě. „Protože všechny součásti nové pneumatiky mají zvýšenou nosnost podle standardu XL, můžeme je bez problémů použít i na těžší vozidla,“ doplňuje Enno Straten. „Naše nová pneumatika SportContact 7 je proto prvním produktem v segmentu výkonných pneumatik, šitý na míru pro každý typ vozidla. S tímto cílem jsme vyvinuli i nové technologie, které se využívají v závislosti na rozměrech pláště,“ říká Burkhard Wies.

SportContact 7 je určena jak pro běžné automobily, od kterých řidič očekává sportovní chování, tak pro super sportovní vozidla. Rozmanitost vhodných vozidel je široká, včetně vozů Alfa Romeo, Giulia Quadrifoglio, série RS od značky Audi, řady M od BMW nebo kompaktních modelů Ford Focus III RS i Mini Cooper S Clubman. Nabízí vhodné rozměry i pro automobily vyšší třídy jako Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

Vyšší bezpečnost díky novému pojetí dezénu

Hlavní technologickou součástí nové pneumatiky je asymetrický adaptivní dezén, díky kterému se nová pneumatiky SportContact 7 dokáže přizpůsobit suché i mokré vozovce a její jízdní vlastnosti zůstanou na stabilně vysoké a bezpečné úrovni i při vyšších rychlostech a vysoké zátěži. „Nový adaptivní design poskytuje v takových situacích vysokou bezpečnost, stabilitu a jistotu řízení v zatáčkách na mokré i suché vozovce,“ uvádí Burkhard Wies.

To je možné díky inovativnímu designu. Během jízdy stopa dezénu pneumatiky končí v místě nejvyššího odvodu vody, čímž zajišťuje vynikající přilnavost při brždění, zrychlování a zatáčení na mokré vozovce. V zatáčkách na suchém povrchu se stopa dezénu „přesune“ k vnějšímu ramenu, navrženému tak, aby přenášelo nejvyšší síly pro stabilní řízení. Nové „zamykací prvky“ ve vnějším ramenu zajišťují další stabilitu, která umožňuje jen omezený pohyb běhounu a poskytuje tak vysokou jízdní stabilitu.

Vylepšená směs BlackChilli

Další technologií nového modelu je směs BlackChilli, která je přesně přizpůsobena designu dezénového profilu. Speciální měkká směs je přesně přizpůsobena velmi tuhé nízkoprofilové konstrukci pneumatiky, přičemž zaručuje nejen velmi dobré jízdní vlastnosti, ale také zajišťuje výrazné navýšení počtu najetých kilometrů. Z tohoto důvodu museli inženýři ze společnosti Continental vyvážit různé protichůdné cíle. Výsledkem je neobvyklá technologie směsi, která spolu s dezénem umožňuje výrazné zlepšení jízdních vlastností.

Díky vylepšeným vlastnostem ukazují interní testy Continental působivé výsledky (při testu rozměru pneumatik 245/30 R 20). „Oproti předchůdcům dosahujeme výrazně lepších jízdních vlastností: na suché vozovce o 6 % a na mokré až o 8 %. Došlo také k nárůstu kilometrového výkonu, který přesahuje předchozí model o 17 %. Efektivita spotřeby paliva pozitivně přispívá i k udržitelnosti a díky označení ,C‘ na EU štítku nabízíme jednu z nejnižších hodnot v celém segmentu UUHP (vysokovýkonné pneumatiky),“ dodává Burkhard Wies.

Zdroj informací

CONTINENTAL BARUM, s.r.o., NejChlapi.cz a eRecenze.eu

Datum

20. září 2021

Fotogalerie

Page generated in 1.4549 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál