Flotila DHL Supply Chain se rozrostla o nový elektrický truck Volvo

Flotila DHL Supply Chain se rozrostla o nový elektrický truck Volvo

DHL Supply Chain uvádí do provozu další elektricky poháněné nákladní vozidlo ve své evropské flotile. Po úspěšném nasazení ve Spojeném království se rozroste také česká flotila o nové bezemisní vozidlo Volvo FL 42 R Electric, které zajistí nezbytný transport mezi pěti sklady ve Středočeském kraji. Za tímto účelem vybudovala DHL Supply Chain v logistickém areálu Prologis Park Prague-Jirny potřebnou infrastrukturu včetně nabíjecí stanice.

„Tým v České republice uskutečnil nasazením elektrického nákladního vozidla další krok k dosažení ‚nulových emisí‘ do roku 2050 v rámci strategie Go Green. Na náš tým jsem opravdu hrdý, omezuje znečišťování ovzduší, a tím vytváří zelenější a bezpečnější životní prostředí pro všechny,“ říká Warren Bodley, ředitel transportu pro střední a východní Evropu společnosti DHL Supply Chain.

„Podnikání v oblasti nákladní dopravy se dramaticky mění a udržitelnost je pro mnoho našich zákazníků stále důležitější obchodní výhodou. Jsem rád, že dodáním tohoto prvního elektrického nákladního vozidla Volvo FL v České republice otevíráme úplně novou kapitolu. Je bez pochyby, že elektromobilita má velkou budoucnost i v našem oboru a podobná vozidla budeme v blízké budoucnosti na našich cestách potkávat stále častěji,“ říká Vladimír Sklář, obchodní ředitel společnosti Volvo Trucks Česká republika.

Elektromobilita je ideální především do hustě osídlených měst a pro jízdy na krátké vzdálenosti. Přesně takový provozní profil čeká nové Volvo FL 42 R Electric s celkovou hmotností 16,7 tuny, které bude přepravovat zboží a prázdné obaly pro zákazníka DHL Supply Chain mezi pěti sklady ve Středočeském kraji. Vzhledem ke krátkým vzdálenostem mezi jednotlivými provozy ujede elektrické Volvo každý den zhruba 45 km. V celoročním provozu přechod na bezemisní elektromobilitu ušetří 5 tun emisí CO2.

„Naší strategií je nabízet zákazníkům udržitelná řešení a diskutovat s nimi o důležitosti využívání alternativních pohonů vozidel s cílem naplňovat strategii snižování emisí CO2,“ říká Peter Badáň, ředitel transportu DHL Supply Chain v České republice a na Slovensku, a dodává: „DHL testuje nejrůznější technologické novinky a snaží se neustále vyhledávat možnosti, jak emise CO2 snižovat. Doprava nám dává v tomto směru obrovský prostor.“

Přechod na elektromobilitu vyžaduje velmi důkladnou přípravu a investice, které přesahují rámec pouhého nákupu elektricky poháněného vozidla. „Naše auta musí být neustále v pohotovosti a připravena na transport. Proto bylo potřeba v našem distribučním centru v Jirnech nejprve vybudovat nabíjecí stanici, abychom mohli nabíjet kdykoli a s dostatečným výkonem,“ vysvětluje Peter Badáň. V případě nového vozidla Volvo je celková kapacita akumulátorů 265 kWh. Rychlé nabíjení bude zajišťovat nová nabíjecí stanice Alpitronic Hypercharger s nabíjecím výkonem 75 kW.

DHL Supply Chain zavádí v rámci strategie Go Green do praxe rozmanitá řešení pro snižování emisí a ekologické zátěže. Ve vozovém parku předního poskytovatele služeb v oblasti smluvní logistiky nalézají proto stále širší uplatnění vozidla s alternativními pohony, především na CNG a LNG. Ke snižování emisí a vyšší hospodárnosti aut přispívají rovněž solární panely. Po zahájení provozu elektricky poháněného automobilu ve službách významného zákazníka počítá DHL Supply Chain s dalším rozšiřováním flotily nákladních vozidel s bezemisním pohonem.

Zdroj informací

DHL International GmbH , NejBusiness.cz a NejChlapi.cz

Datum

11. září 2021

Fotogalerie

Page generated in 1.3155 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál